Under ett år siden åpningen har PARK gründer- og næringshus blitt fylt opp av oppstartsbedrifter, etablerte bedrifter, akademia og offentlige hjelpere. Nå trenger miljøet snart mer plass!

– Det kuleste med PARK er det som skapes på tvers. Vi får til både de formelle og uformelle møteplassene, og har lykkes med en dynamisk klynge, sier Eli Arnkværn Bryhni, daglig leder i Hamarregionen Utvikling.

Mer enn 40 bedrifter og organisasjoner er nå tilknyttet PARK, enten gjennom leie av gründerplasser, kontorer eller via ulike partnerskap som gir tilgang til huset. Hovedbasen for huset er teknologi, og spesielt innen VR/AR, spillutvikling, læring, medier og kommunikasjon.

Her finnes også Norges eneste studie i VR/AR-teknologi, Norges mest avanserte Motion Capture-studio og Norway Interactive Digital Centre – et demo- og visningsrom med det ypperste innen VR/AR/XR-teknologi.

– Vi forventer stor vekst innen teknologiområdene som PARK representerer, og som vil forandre mange forretningsområder fremover, sier Berte Sollerud Helgestad, forretningsutvikler i Hamarregionen Utvikling. Hun legger til at de 6000 kvadratmeterne som utgjør PARK nå er så godt som helt fylt opp, og det jobbes nå med utvidelsesmuligheter.

I PARK er det også mulig for eksterne aktører å leie møterom eller større lokaler i forbindelse med egne arrangementer. I det som kalles «digitalsløyden» er det kurs- og workshopfasiliteter for 30 personer, som brukes hyppig både av beboere på huset, partnere og andre eksterne.

– Det handler om å skape de gode og inspirerende møteplassene for læring på tvers og samskaping, legger Helgestad til!

Om du ønsker deg en plass i PARK-miløet er det fortsatt muligheter, men du bør være rask. Månedsprisen starter på 1000 kr for en fleksiplass, inkludert internett, strøm og kaffe. Da har du også fri tilgang på møteromsfasiliteter! Sjekk ut lokalene og ikke nøl med å ta kontakt for å høre mer!

Her er noen glimt fra hverdagen i PARK:

Short summary in english
SUCCESS FOR PARK IN HAMAR: One year after opening, PARK – a centre for business and entrepreneurship – has established itself as an important arena for sharing business knowledge and expertise in inland Norway. PARK is currently home to more than 40 businesses as well as Norway’s only VR study programme. Further expansion is planned.