I PARK finner du et av landets mest avanserte visningsrom for visualisering og kunnskapsoverføring med bruk av VR/AR/XR-teknologi. Her er litt om fasilitetene i rommet, som kalles «Interactive Digital Center Hub» (IDC) – eller på folkemunne bare «showrommet».

«Showrommet», eller IDC-en, i PARK benyttes til å demonstrere og teste ut ulike løsninger, workshops, i trenings- og læringsøyemed m.m. Selve utstyret i rommet eies av Hamar og Elverum kommuner gjennom AVR Institute Norway, mens operatøren av rommet er Fynd Reality (tidligere EON Reality Norway) – som også har sine produksjonsfasiliteter i PARK.

Rommet med sine drøyt 250 m2 med boltreplass er utstyrt med en rekke avansert utstyr. Det mest spesielle er trolig en buet gigantskjerm på 7,8 x 2,5 meter («Concave Multi-User«) med bakprojisering. Inntil fire personer kan interaktere med skjermen samtidig, og inntil 30 personer kan oppleve 3D-effekt samtidig med bruk av stereoskopiske briller. Skjermen drives av en Barco WUXGA-projektor med 1920×1200 oppløsning og 5500 ANSI lumen lysstyrke.

Litt om utstyret i rommet ellers:

 • VR/AR-briller og nettbrett: Et bredt utvalg av markedsledende utstyr, f.eks. HTC Vive Pro, Microsoft Hololense, Oculus Go og Oculus Quest. I tillegg også den del av de mest populære nettbrettene fra både Apple- og Android-leiren.
  .
 • ICUBE MOBILE: Er et portabel flersidig virtuelt miljø som kan brukes til ulike demonstrasjons- og treningsformål. Kommer med enten tre eller fire vegger, slik at brukerne blir totalt omsluttet av både bilde og lyd.
  .
 • IDOME MOBILE: Et flerbruker- og interaktivt 3D/2D-skjerm, med 180-graders visning horisonalt. Spesielt utviklet for bruk i områder med mye trafikk, slik som innen museer, handel og sport.
  .
 • Holographic-I: Holografisk «glass-skjerm» som viser frem 3D-modeller i full størrelse på en realistisk måte. Gir et inntrykk av at 3D-modeller «flyter» i rommet, helt uten bruk av briller, men kan også kombineres med stereoskopiske briller for utvidet effekt (se video)
  .
 • Artificial-I: 50″ stereoskopisk 4K 3D-skjerm som lar deg se på 3D-objekter med svært god bildekvalitet, uten bruk av 3D-briller. Velegnet for bruk på messer, som digital-skilt m.m. (se video)
  .
 • Interactive Mirror: Et digital speil med «eye-tracking» som f.eks. lar deg prøve klær virtuelt eller lage andre morsomme bilder og animasjoner av deg selv med bruk av AR-teknologi. (se video)

I tillegg finnes også en hel del annet visualiseringsutstyr, småskjermer, kraftige «spill-datamaskiner» m.m. Rommet har dessuten sitteplass til 30 personer.

Book en avtale i showroomet
Er du interessert i å vite mer om fasilitetene, eller benytte rommet til egne workshops og læringsopplegg? Ta kontakt med Fynd Reality!

Se også 360 graders-visning av rommet (trykk «PARK showroom» nederst).